• Levenslange garantie
  • Gerenomeerde kaakchirurgen
  • Teamwork

De praktijk

De modern geoutilleerde implantologie- en kaakchirurgiepraktijk Omnimed is gehuisvest aan de Oedsmawei 24 in Grou, De postcode is 9001 ZJ.
Voor telefonische bereikbaarheid, zie openingstijden.

Het telefoonnummer is 0566-820020
De praktijk ligt zeer centraal, nabij de afslag Grou/Irnsum van de A32 en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Huisregels

Persoonlijke gegevens:
U wordt vriendelijk verzocht wijzigingen in uw persoonlijke gegevens aan ons door te geven. Dit betreft:
Verhuizing,
Overlijden,
Verandering van ziektekostenverzekering.

Algemene gezondheid:
U wordt verzocht elke wijziging betreffende uw gezondheid en medicijngebruik door te geven. Veranderingen van uw gezondheid en het medicijngebruik kunnen namelijk invloed hebben op de keuze van de behandeling.

Afspraken:
Een gemaakte afspraak kan kosteloos worden geannuleerd tot uiterlijk 24 uur voor de afspraak.
Een afspraak wijzigen of afzeggen per e-mail is niet mogelijk.
Wanneer een afspraak niet wordt nagekomen, zal de gereserveerde tijd bij u in rekening worden gebracht.

HygiŽne

Praktijkrichtlijn Infectiepreventie
Om een goede hygiŽne in de praktijk te waarborgen, wordt gewerkt volgens de Praktijkrichtlijn Infectiepreventie. Dit zijn regels die door de Werkgroep Infectie Preventie zijn samengesteld. De Stichting Werkgroep Infectie Preventie is een samenwerkingsverband van drie wetenschappelijke verenigingen op het gebied van infectiepreventie en ziekenhuishygiŽne: de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie, de Vereniging voor Infectieziekten en de Vereniging voor HygiŽne en Infectiepreventie in de Gezondheidszorg. De volledige tekst kunt u vinden op de website van de werkgroep (www.wip.nl ).
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) beschouwt deze richtlijnen als de professionele standaard.

StralingshygiŽne
Voor het werken met een rŲntgentoestel is er, conform het Besluit Stralingsbescherming van 1 maart 2002, een compleet Kernenergiewet (KEW)-dossier. Een belangrijk onderdeel van dit dossier is de deskundigheid van onze medewerkers. Iedere kaakchirurg en tandarts in de praktijk heeft het wettelijk verplichte deskundigheidsniveau 4A of 5A.
De kern van een KEW-dossier is een risicoanalyse van de stralingsbelasting. In dit dossier wordt de stralingsbelasting van iedere werkplek in de praktijk en de stralingsbelasting van de terreingrenzen berekend. Ook onderhoud, personele instructies, waarschuwingsignalering en beschermende maatregelen zijn in het KEW-dossier opgenomen. De Arbeidsinspectie controleert intensief op de aanwezigheid van een KEW-dossier in praktijken waar met rŲntgenstralen wordt gewerkt


Voor meer informatie over het KEW-dossier, klik hier.

Klachtenregeling

Bent u van mening dat u onjuist bent geÔnformeerd of onzorgvuldig bent behandeld?
Meld het ons.
Wij luisteren graag naar uw verhaal en zoeken graag samen met u naar een oplossing.

Klachtenregeling en informatiepunt
Komen wij er samen niet uit, dan kunt u advies inwinnen bij het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP). Het TIP is onderdeel van onze klachtenregeling en opgezet door de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT). Wanneer dit ook geen bevredigende oplossing oplevert, dan kunt u zich wenden tot collectieve klachtenregeling van de NMT waarbij wij zijn aangesloten.

Meer informatie treft u aan op de website
www.tandartsennet.nl/patiŽnteninfo

Verwijsformulier

Verwijsformulier voor tandartsen en tandprothetici van een patiŽnt naar Omnimed

Verwijsformulier

Contact

Bel: 0566 - 820020

Of neem contact met ons op via het contactformulier

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik patiŽnt bij Omnimed worden?

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor implantaten kunt u dit met uw tandarts bespreken. Hij of zij kan u dan verwijzen naar Omnimed. U bespreekt dan ook met uw tandarts welk deel van de behandeling bij Omnimed wordt uitgevoerd en welk deel uw tandarts zelf doet.
Alleen wanneer u toe bent aan een nieuw kunstgebit kunt u zonder verwijzing bij Omnimed terecht.

Kan ik bij Omnimed terecht voor halfjaarlijkse controles?

Nee, Omnimed is geen reguliere tandartspraktijk. Het is een gespecialiseerde praktijk voor implantologie. Wanneer u in aanmerking komt voor implantaten kan deze behandeling bij Omnimed worden uitgevoerd. U blijft voor de reguliere tandheelkunde onder controle en behandeling van uw eigen tandarts. Alleen wanneer bij u een kunstgebit, met of zonder implantaten, door Omnimed is vervaardigd kunt u wel bij ons onder controle blijven.

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Behandeling onder narcose is mogelijk maar meestal niet nodig. Veel mensen zien erg op tegen een behandeling onder plaatselijke verdoving. Ze vinden het eng. Bij Omnimed is het team gespecialiseerd om u zo op uw gemak te stellen dat u de behandeling onder plaatselijke verdoving goed mogelijk is. De meeste behandelingen duren ook niet langer dan 20 minuten. Wanneer er een uitgebreide behandeling nodig is, bijvoorbeeld een uitgebreide botopbouw of wanneer u te angstig bent om een behandeling onder plaatselijke verdoving te ondergaan, is een behandeling onder narcose in het ziekenhuis van Sneek of Leeuwarden mogelijk.

Openingstijden

Maandag 8.30 - 17:00 (alleen secretariaat)
Dinsdag 8.30 - 17.00
Woensdag 8.30 - 20.00 (tot 17.00 secretariaat)
Donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 17.00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Anderen over Omnimed

Sinds mijn kunstgebit vast zit met implantaten kan ik weer goed eten en lachen. Ik had het veel eerder moeten doen.
M. Hoekstra, Drachten
 

Waardering voor het team van Omnimed

Heijdenrijk is een vakbekwame kaakchirurg. Na 16 jaren worstelen en veel werk, was het op een gegeven moment einde oefening voor mijn tanden. Doordat mijn eigen tandarts op vakantie ging en ik niet langer wilde wachten met het verwijderen van mijn tanden en kiezen heb ik een verwijsbrief gekregen voor Omnimed. Daar mocht ik mijn verhaal vertellen, Heijdenrijk heeft geluisterd en mij op mijn gemak gesteld. Er kwamen veel emoties los van de voorgaande 16 jaren, waarin ik een tandarts had die bij mij een ravage had aangericht en nu ook geen praktijk meer heeft. Om een lang verhaal kort te houden een geweldig mens die vakbekwaam is en de aandacht geeft. Hij heeft er voor gezorgd, met het team om hem heen, dat ik nu kliklaminaat heb(geintje). Ik ben ontzettend blij dat ik daar heen ben gezonden. Waarvoor dank aan mijn eigen tandarts.

Nu dan een grote waardering voor Wybren Werkhoven, hij is de klinisch protheticus. (Dit is een tandtechnieker gespecialiseerd in het aanmeten van gebitsprotheses. Zowel het maken van "gewone" protheses als van klikprotheses op implantaten). Dit is wat zijn functie omschrijft, ik weet nu wat het inhoudt. Ik kan hem de hemel wel in prijzen, wat een vakman. Hij heeft mij heel gelukkig gemaakt met mijn nieuwe klikprothese, het zit als gegoten. Ik kan weer broodjes eten, stukjes kaas, een beste schijf appel en zoveel meer.

Tevens heb ik nog te maken gehad met tandarts Kees Stellingsma, hij heeft mij ook goed bijgestaan in het aanmeten van de boven en onder prothese. hij neemt er de tijd voor!

Saskia Oost: De duizendpoot manager van het hele team.
Super team bij Omnimed.
Mijn cijfer voor het hele team: Een dikke 10!

Mw. I. Plantenga

© 2020 Omnimed. Alle rechten voorbehouden