• Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork

Veelgestelde vragen

Worden implantaten vergoed door mijn verzekering?

Dat is afhankelijk van uw gebitssituatie en uw aanvullende tandartsverzekering.
Wanneer u 1 of een paar tanden of kiezen mist die u graag vervangen wilt hebben met kronen of bruggen op implantaten dan komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit uw aanvullende tandartsverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw soort verzekering. In uw polisvoorwaarden staat waarop u recht heeft. Een standaard antwoord van zorgverzekeraars, wanneer u die belt, is dat na een aanvraag door uw specialist u vaak wel voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking komt. Dit is niet waar. U komt alleen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering in aanmerking. Een aanvraag hiervoor is niet nodig.

Wanneer u tandeloos bent en uw kunstgebit zit los dan kan het zijn dat u recht heeft op vergoeding vanuit de basisverzekering. Uw kaak moet hiervoor aan een paar voorwaarden voldoen. De specialisten van Omnimed kunnen dit beoordelen en een aanvraag bij uw verzekering indienen.
U heeft wel altijd een eigen bijdrage van € 250,- voor het maken van het nieuwe gebit.

Hoe lang gaan implantaten mee?

Implantaten gaan bijna altijd levenslang mee. Soms gaat een implantaat verloren. Het kan zijn dat het implantaat, nadat het in de kaak is aangebracht, niet goed vastgroeit. Ook bestaat er een kleine kans dat het implantaat later alsnog verloren gaat. Net als eigen tanden en kiezen is het van belang dat u implantaten goed reinigt en dat deze regelmatig worden gecontroleerd. Bij Omnimed kunt u instructies krijgen wat voor u de beste manier is om de implantaten te reinigen en kunnen de implantaten gecontroleerd worden.

Kan ik online een afspraak maken?

Nee, dit kan niet. Wij vragen u telefonisch contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak. 

 

persoon_57

Veelgestelde vragen

Hoe wordt ik patiŽnt bij Omnimed?

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor implantaten kunt u dit met uw tandarts bespreken. De tandarts kan u dan verwijzen naar Omnimed. U bespreekt dan ook met uw tandarts welk deel van de behandeling bij Omnimed wordt uitgevoerd en welk deel uw tandarts zelf doet.

Alleen wanneer u toe bent aan een nieuw kunstgebit kunt u zonder verwijzing bij Omnimed terecht.


 

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, Omnimed is geen tandartspraktijk. Omnimed is een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. U kunt bij Omnimed terecht voor het plaatsen van een implantaat of een chirurgische behandeling.

U blijft voor de reguliere tandheelkunde onder controle en behandeling van uw eigen tandarts. Alleen wanneer bij u een kunstgebit, met of zonder implantaten, door Omnimed is vervaardigd kunt u wel bij ons onder controle blijven.

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Het team van Omnimed is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 20 minuten. Bij een behandeling onder narcose bent u ruim twee uren bij Omnimed. 

Een behandeling onder narcose is mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een uitgebreid consult kunnen wij u hierover meer vertellen. U kunt een afspraak maken voor ene consult wanneer u een verwijzing heeft van uw tandarts. 

© 2021 Omnimed. Alle rechten voorbehouden