Ik mis een tand/ kies

persoon_05

Wanneer één tand (of kies) of meer tanden verloren zijn gegaan door bijvoorbeeld een ongeval of omdat een tand moest worden verwijderd, kan de ontbrekende tand worden vervangen door een brug of een kroon die vastzit op een implantaat of implantaten.

Een kroon op een implantaat heeft als voordeel dat geen behandeling van de buurtanden nodig is, zoals bij een gewone brug, en die dus niet worden beschadigd.
De kroon op een implantaat komt op de plaats van de tand die verloren is gegaan en vervangt dus wat ontbreekt. Een kroon op een implantaat zit net zo vast als de wortel van een echte tand.

Om een optimaal resultaat te krijgen, is vanzelfsprekend een goede samenwerking nodig tussen de implantoloog die het implantaat plaatst, de tandarts die de afdrukken maakt en de kroon plaatst en de tandtechnicus die de kroon maakt. Alleen door een goede onderlinge samenwerking en planning is een goed resultaat mogelijk dat voldoet aan uw wensen. Dat kan bij Omnimed.

Meer weten over de mogelijkheden van implantaten om een tand of kies te vervangen download dan de brochure 'Ontbrekende tand(en) vervangen door implantaat en kroon'.

*

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak bij Omnimed?

Omnimed is een verwijspraktijk. Wanneer u een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts heeft gekregen, kunt u telefonisch een afspraak maken.  

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, dit kan niet. Omnimed is geen tandartspraktijk maar een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. Alleen wanneer u bij Omnimed een prothese heeft gekregen, met of zonder implantaten, kunt u bij ons onder controle blijven. 

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Ja, bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Ons team is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling onder plaatselijke verdoving als zeer positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten.

Een behandeling onder narcose is alleen mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een consult vertellen wij u hier meer over. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een intake narcose wanneer u een verwijsbrief heeft van uw tandarts of huisarts. 

Ik gebruik bloedverdunners of andere medicatie. Kan de behandeling dan doorgaan?

Ja, meestal is dit geen probleem. Wanneer u voor een eerste consult komt, stellen wij u altijd een aantal vragen over uw gezondheid en medicijngebruik. Wanneer u veel medicatie gebruikt, vragen wij u een medicatielijst mee te nemen. De arts bespreekt met u de aandachtspunten met betrekking tot het medicijngebruik, ter voorbereiding op de behandeling. 

  • Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork
© 2024 Omnimed. Alle rechten voorbehouden