Directe tandvervanging

image

Bij u is geconstateerd dat een tand of kies verwijderd moet worden.
Er is een afspraak gemaakt om het element te extraheren en meteen
een implantaat te plaatsen. Een implantaat is een soort schroef die in het bot van de kaak kan worden geplaatst.
Het implantaat is vervaardigd uit titanium. Titanium heeft als eigenschap dat het als lichaamseigen wordt gezien. Hierdoor groeit het implantaat in de kaak vast. Het is de vervanging van de wortel van de tand. Omdat het implantaat hol is, met schroefdraad aan de binnenkant, kan er een kroon op worden bevestigd. Zo ontstaat er weer een complete tand.
Door de aanwezigheid van een tandtechnisch laboratorium bij Omnimed kan voorafgaand aan de extractie een tijdelijke voorziening (tijdelijke kroon) worden voorbereid en direct op het implantaat worden geplaatst.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak bij Omnimed?

Omnimed is een verwijspraktijk. Wanneer u een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts heeft gekregen, kunt u telefonisch een afspraak maken.  

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, dit kan niet. Omnimed is geen tandartspraktijk maar een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. Alleen wanneer u bij Omnimed een prothese heeft gekregen, met of zonder implantaten, kunt u bij ons onder controle blijven. 

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Ja, bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Ons team is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling onder plaatselijke verdoving als zeer positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten.

Een behandeling onder narcose is alleen mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een consult vertellen wij u hier meer over. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een intake narcose wanneer u een verwijsbrief heeft van uw tandarts of huisarts. 

Ik gebruik bloedverdunners of andere medicatie. Kan de behandeling dan doorgaan?

Ja, meestal is dit geen probleem. Wanneer u voor een eerste consult komt, stellen wij u altijd een aantal vragen over uw gezondheid en medicijngebruik. Wanneer u veel medicatie gebruikt, vragen wij u een medicatielijst mee te nemen. De arts bespreekt met u de aandachtspunten met betrekking tot het medicijngebruik, ter voorbereiding op de behandeling. 

  • Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork
© 2022 Omnimed. Alle rechten voorbehouden