• Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork

Directe tandvervanging

image

Bij u is geconstateerd dat een tand of kies verwijderd moet worden.
Er is een afspraak gemaakt om het element te extraheren en meteen
een implantaat te plaatsen. Een implantaat is een soort schroef die in het bot van de kaak kan worden geplaatst.
Het implantaat is vervaardigd uit titanium. Titanium heeft als eigenschap dat het als lichaamseigen wordt gezien. Hierdoor groeit het implantaat in de kaak vast. Het is de vervanging van de wortel van de tand. Omdat het implantaat hol is, met schroefdraad aan de binnenkant, kan er een kroon op worden bevestigd. Zo ontstaat er weer een complete tand.
Door de aanwezigheid van een tandtechnisch laboratorium bij Omnimed kan voorafgaand aan de extractie een tijdelijke voorziening (tijdelijke kroon) worden voorbereid en direct op het implantaat worden geplaatst.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt ik patiŽnt bij Omnimed?

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor implantaten kunt u dit met uw tandarts bespreken. De tandarts kan u dan verwijzen naar Omnimed. U bespreekt dan ook met uw tandarts welk deel van de behandeling bij Omnimed wordt uitgevoerd en welk deel uw tandarts zelf doet.

Alleen wanneer u toe bent aan een nieuw kunstgebit kunt u zonder verwijzing bij Omnimed terecht.


 

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, Omnimed is geen tandartspraktijk. Omnimed is een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. U kunt bij Omnimed terecht voor het plaatsen van een implantaat of een chirurgische behandeling.

U blijft voor de reguliere tandheelkunde onder controle en behandeling van uw eigen tandarts. Alleen wanneer bij u een kunstgebit, met of zonder implantaten, door Omnimed is vervaardigd kunt u wel bij ons onder controle blijven.

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Het team van Omnimed is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 20 minuten. Bij een behandeling onder narcose bent u ruim twee uren bij Omnimed. 

Een behandeling onder narcose is mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een uitgebreid consult kunnen wij u hierover meer vertellen. U kunt een afspraak maken voor ene consult wanneer u een verwijzing heeft van uw tandarts. 

© 2021 Omnimed. Alle rechten voorbehouden