Over Omnimed

Omnimed is een praktijk voor kaakchirurgie en implantologie waarin verschillende tandheelkundige specialisten bij elkaar zijn gebracht om u zo optimaal mogelijk te kunnen helpen en om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen realiseren.

Omnimed is een verwijspraktijk wat vergelijkbaar is met een orthodontiepraktijk. Een tandarts verwijst iemand naar de orthodontist voor het rechtzetten van zijn tanden. Voor alle overige tandheelkundige behandelingen blijft diegene onder behandeling van de eigen tandarts.
Bij Omnimed plaatsen we geen beugels, maar houden we ons bezig met alle facetten van de implantologie. Het idee is ontstaan door vraag vanuit de verwijzers en onze wens tot verbeteren van kwaliteit. Daarbij vinden wij dat implantologische behandelingen moeten plaatsvinden in een zo prettig mogelijke omgeving.

Met implantaten is de laatste jaren steeds meer mogelijk geworden. Daarbij zijn de verwachtingen van verwijzers en patiënten toegenomen. Dit maakt dat er behoefte ontstond aan een centrum waar alle mogelijkheden binnen de implantologie bekend zijn en uitgevoerd kunnen worden door experts. Alle kennis en kunde kan niet bij 1 persoon aanwezig zijn. Door verschillende tandheelkundige specialisten bij elkaar te brengen wordt kennis en kunde versterkt.

Alle specialisten die bij Omnimed werken doen dit naast hun gewone werkzaamheden als kaakchirurg, tandarts, tandtechnicus of mondhygiënist. Zij zien het werken bij Omnimed als aanvulling en versterking op de werkzaamheden van de dagelijkse praktijk. Dat maakt dat er voor patiënten extra veel tijd uitgetrokken kan worden en er een drive is naar perfectie.
 
 

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak bij Omnimed?

Omnimed is een verwijspraktijk. Wanneer u een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts heeft gekregen, kunt u telefonisch een afspraak maken.  

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, dit kan niet. Omnimed is geen tandartspraktijk maar een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. Alleen wanneer u bij Omnimed een prothese heeft gekregen, met of zonder implantaten, kunt u bij ons onder controle blijven. 

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Ja, bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Ons team is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling onder plaatselijke verdoving als zeer positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten.

Een behandeling onder narcose is alleen mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een consult vertellen wij u hier meer over. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een intake narcose wanneer u een verwijsbrief heeft van uw tandarts of huisarts. 

Ik gebruik bloedverdunners of andere medicatie. Kan de behandeling dan doorgaan?

Ja, meestal is dit geen probleem. Wanneer u voor een eerste consult komt, stellen wij u altijd een aantal vragen over uw gezondheid en medicijngebruik. Wanneer u veel medicatie gebruikt, vragen wij u een medicatielijst mee te nemen. De arts bespreekt met u de aandachtspunten met betrekking tot het medicijngebruik, ter voorbereiding op de behandeling. 

  • Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork
© 2024 Omnimed. Alle rechten voorbehouden