• Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork

Ik heb een los kunstgebit

persoon_34

Mensen met klachten van een loszittend kunstgebit (prothese) of met pijnklachten tijdens het dragen ervan kunnen terecht bij Omnimed om dit te verhelpen. Bij Omnimed zijn specialisten aanwezig die uw prothese klachten goed kunnen beoordelen. Er wordt gekeken of het maken van een nieuwe prothese zinvol is.

Wanneer er klachten met het functioneren van de prothese zijn die blijven bestaan ondanks aanpassingen aan de prothese of vervaardigen van een nieuwe prothese dan komt u mogelijk in aanmerking voor een behandeling met implantaten.
Na het trekken van alle tanden en kiezen slinkt de kaakwal omdat het zijn functie, namelijk houvast en steun voor de tanden en kiezen heeft verloren.
Het slinken van de kaak is een natuurlijk proces en gaat levenslang door. Door toenemend slinken van de kaak wordt het houvast van het kunstgebit in de loop der jaren steeds minder. Vaak is het houvast van een loszittende kunstgebit te verbeteren door deze aan te passen of te vernieuwen. Ondanks deze maatregelen kan op den duur zo weinig kaakbot over zijn dat een goed vastzittend kunstgebit niet meer mogelijk is en er pijnklachten optreden bij het dragen.

Implantaten geven het kunstgebit houvast waardoor de prothese niet meer verschuift. Door het steviger vastzitten van het gebit kunt u weer hard voedsel eten. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat uw prothese los komt tijdens het eten, het spreken en lachen.
Ook is er een groep mensen die een sterke kokhalsneiging heeft bij het dragen van een bovenkunstgebit omdat zij geen verhemelteplaat kunnen verdragen. Voor deze groep patiŽnten is een bovenkunstgebit op implantaten soms ook een goede oplossing.

Voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden van implantaten voor de houvast van een kunstgebit kunt u de brochures tandeloze onderkaak of tandeloze bovenkaak downloaden.

*

Veelgestelde vragen

Hoe wordt ik patiŽnt bij Omnimed?

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor implantaten kunt u dit met uw tandarts bespreken. De tandarts kan u dan verwijzen naar Omnimed. U bespreekt dan ook met uw tandarts welk deel van de behandeling bij Omnimed wordt uitgevoerd en welk deel uw tandarts zelf doet.

Alleen wanneer u toe bent aan een nieuw kunstgebit kunt u zonder verwijzing bij Omnimed terecht.


 

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, Omnimed is geen tandartspraktijk. Omnimed is een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. U kunt bij Omnimed terecht voor het plaatsen van een implantaat of een chirurgische behandeling.

U blijft voor de reguliere tandheelkunde onder controle en behandeling van uw eigen tandarts. Alleen wanneer bij u een kunstgebit, met of zonder implantaten, door Omnimed is vervaardigd kunt u wel bij ons onder controle blijven.

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Het team van Omnimed is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 20 minuten. Bij een behandeling onder narcose bent u ruim twee uren bij Omnimed. 

Een behandeling onder narcose is mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een uitgebreid consult kunnen wij u hierover meer vertellen. U kunt een afspraak maken voor ene consult wanneer u een verwijzing heeft van uw tandarts. 

© 2021 Omnimed. Alle rechten voorbehouden