• Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork

Ik heb een los kunstgebit

persoon_34

Mensen met klachten van een loszittend kunstgebit (prothese) of met pijnklachten tijdens het dragen ervan kunnen terecht bij Omnimed om dit te verhelpen. Bij Omnimed zijn specialisten aanwezig die uw prothese klachten goed kunnen beoordelen. Er wordt gekeken of het maken van een nieuwe prothese zinvol is.

Wanneer er klachten met het functioneren van de prothese zijn die blijven bestaan ondanks aanpassingen aan de prothese of vervaardigen van een nieuwe prothese dan komt u mogelijk in aanmerking voor een behandeling met implantaten.
Na het trekken van alle tanden en kiezen slinkt de kaakwal omdat het zijn functie, namelijk houvast en steun voor de tanden en kiezen heeft verloren.
Het slinken van de kaak is een natuurlijk proces en gaat levenslang door. Door toenemend slinken van de kaak wordt het houvast van het kunstgebit in de loop der jaren steeds minder. Vaak is het houvast van een loszittende kunstgebit te verbeteren door deze aan te passen of te vernieuwen. Ondanks deze maatregelen kan op den duur zo weinig kaakbot over zijn dat een goed vastzittend kunstgebit niet meer mogelijk is en er pijnklachten optreden bij het dragen.

Implantaten geven het kunstgebit houvast waardoor de prothese niet meer verschuift. Door het steviger vastzitten van het gebit kunt u weer hard voedsel eten. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat uw prothese los komt tijdens het eten, het spreken en lachen.
Ook is er een groep mensen die een sterke kokhalsneiging heeft bij het dragen van een bovenkunstgebit omdat zij geen verhemelteplaat kunnen verdragen. Voor deze groep patiŽnten is een bovenkunstgebit op implantaten soms ook een goede oplossing.

Voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden van implantaten voor de houvast van een kunstgebit kunt u de brochures tandeloze onderkaak of tandeloze bovenkaak downloaden.

*

Contact

Bel: 0566 - 820020

Of neem contact met ons op via het contactformulier

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik patiŽnt bij Omnimed worden?

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor implantaten kunt u dit met uw tandarts bespreken. Hij of zij kan u dan verwijzen naar Omnimed. U bespreekt dan ook met uw tandarts welk deel van de behandeling bij Omnimed wordt uitgevoerd en welk deel uw tandarts zelf doet.
Alleen wanneer u toe bent aan een nieuw kunstgebit kunt u zonder verwijzing bij Omnimed terecht.

Kan ik bij Omnimed terecht voor halfjaarlijkse controles?

Nee, Omnimed is geen reguliere tandartspraktijk. Het is een gespecialiseerde praktijk voor implantologie. Wanneer u in aanmerking komt voor implantaten kan deze behandeling bij Omnimed worden uitgevoerd. U blijft voor de reguliere tandheelkunde onder controle en behandeling van uw eigen tandarts. Alleen wanneer bij u een kunstgebit, met of zonder implantaten, door Omnimed is vervaardigd kunt u wel bij ons onder controle blijven.

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Behandeling onder narcose is mogelijk maar meestal niet nodig. Veel mensen zien erg op tegen een behandeling onder plaatselijke verdoving. Ze vinden het eng. Bij Omnimed is het team gespecialiseerd om u zo op uw gemak te stellen dat u de behandeling onder plaatselijke verdoving goed mogelijk is. De meeste behandelingen duren ook niet langer dan 20 minuten. Wanneer er een uitgebreide behandeling nodig is, bijvoorbeeld een uitgebreide botopbouw of wanneer u te angstig bent om een behandeling onder plaatselijke verdoving te ondergaan, is een behandeling onder narcose in het ziekenhuis van Sneek of Leeuwarden mogelijk.

Openingstijden

Maandag 8.30 - 17:00
Dinsdag 8.30 - 17.00
Woensdag 8.30 - 17.00
Donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 17.00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Anderen over Omnimed

Als je al jaren lacht als een boer met kiespijn is het niet verwonderlijk dat de gedachte om een voortand te laten vervangen een zware beslissing is.
Heijdenrijk heeft me super goed voorgelicht en ik ging dit avontuur aan!
Omringd door het engelengeduld van zijn team was de behandeling in een half uurtje gepiept. Ook de nazorg was uitstekend geregeld.
Lachend stapte ik met een perfect zittende voortand de praktijk uit. Omnimed TOP!

M. de Graaf
 

Waardering voor het team van Omnimed

Heijdenrijk is een vakbekwame kaakchirurg. Na 16 jaren worstelen en veel werk, was het op een gegeven moment einde oefening voor mijn tanden. Doordat mijn eigen tandarts op vakantie ging en ik niet langer wilde wachten met het verwijderen van mijn tanden en kiezen heb ik een verwijsbrief gekregen voor Omnimed. Daar mocht ik mijn verhaal vertellen, Heijdenrijk heeft geluisterd en mij op mijn gemak gesteld. Er kwamen veel emoties los van de voorgaande 16 jaren, waarin ik een tandarts had die bij mij een ravage had aangericht en nu ook geen praktijk meer heeft. Om een lang verhaal kort te houden een geweldig mens die vakbekwaam is en de aandacht geeft. Hij heeft er voor gezorgd, met het team om hem heen, dat ik nu kliklaminaat heb(geintje). Ik ben ontzettend blij dat ik daar heen ben gezonden. Waarvoor dank aan mijn eigen tandarts.Nu dan een grote waardering voor Wybren Werkhoven, hij is de klinisch protheticus. (Dit is een tandtechnieker gespecialiseerd in het aanmeten van gebitsprotheses. Zowel het maken van "gewone" protheses als van klikprotheses op implantaten). Dit is wat zijn functie omschrijft, ik weet nu wat het inhoudt. Ik kan hem de hemel wel in prijzen, wat een vakman. Hij heeft mij heel gelukkig gemaakt met mijn nieuwe klikprothese, het zit als gegoten. Ik kan weer broodjes eten, stukjes kaas, een beste schijf appel en zoveel meer.Tevens heb ik nog te maken gehad met tandarts Kees Stellingsma, hij heeft mij ook goed bijgestaan in het aanmeten van de boven en onder prothese. hij neemt er de tijd voor!Saskia Oost: De duizendpoot manager van het hele team.

Super team bij Omnimed.

Mijn cijfer voor het hele team: Een dikke 10!Mw. I. Plantenga

© 2021 Omnimed. Alle rechten voorbehouden