Ik heb een los kunstgebit

Meeuwise

Mensen met klachten van een loszittend kunstgebit (prothese) of met pijnklachten tijdens het dragen ervan kunnen terecht bij Omnimed om dit te verhelpen. Bij Omnimed zijn specialisten aanwezig die uw prothese klachten goed kunnen beoordelen. Er wordt gekeken of het maken van een nieuwe prothese zinvol is.

Wanneer er klachten met het functioneren van de prothese zijn die blijven bestaan ondanks aanpassingen aan de prothese of vervaardigen van een nieuwe prothese dan komt u mogelijk in aanmerking voor een behandeling met implantaten.
Na het trekken van alle tanden en kiezen slinkt de kaakwal omdat het zijn functie, namelijk houvast en steun voor de tanden en kiezen heeft verloren.
Het slinken van de kaak is een natuurlijk proces en gaat levenslang door. Door toenemend slinken van de kaak wordt het houvast van het kunstgebit in de loop der jaren steeds minder. Vaak is het houvast van een loszittende kunstgebit te verbeteren door deze aan te passen of te vernieuwen. Ondanks deze maatregelen kan op den duur zo weinig kaakbot over zijn dat een goed vastzittend kunstgebit niet meer mogelijk is en er pijnklachten optreden bij het dragen.

Implantaten geven het kunstgebit houvast waardoor de prothese niet meer verschuift. Door het steviger vastzitten van het gebit kunt u weer hard voedsel eten. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat uw prothese los komt tijdens het eten, het spreken en lachen.
Ook is er een groep mensen die een sterke kokhalsneiging heeft bij het dragen van een bovenkunstgebit omdat zij geen verhemelteplaat kunnen verdragen. Voor deze groep patiënten is een bovenkunstgebit op implantaten soms ook een goede oplossing.

Voor uitgebreide informatie over de mogelijkheden van implantaten voor de houvast van een kunstgebit kunt u de brochures tandeloze onderkaak of tandeloze bovenkaak downloaden.

*

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak bij Omnimed?

Omnimed is een verwijspraktijk. Wanneer u een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts heeft gekregen, kunt u telefonisch een afspraak maken.  

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, dit kan niet. Omnimed is geen tandartspraktijk maar een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. Alleen wanneer u bij Omnimed een prothese heeft gekregen, met of zonder implantaten, kunt u bij ons onder controle blijven. 

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Ja, bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Ons team is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling onder plaatselijke verdoving als zeer positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten.

Een behandeling onder narcose is alleen mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een consult vertellen wij u hier meer over. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een intake narcose wanneer u een verwijsbrief heeft van uw tandarts of huisarts. 

Ik gebruik bloedverdunners of andere medicatie. Kan de behandeling dan doorgaan?

Ja, meestal is dit geen probleem. Wanneer u voor een eerste consult komt, stellen wij u altijd een aantal vragen over uw gezondheid en medicijngebruik. Wanneer u veel medicatie gebruikt, vragen wij u een medicatielijst mee te nemen. De arts bespreekt met u de aandachtspunten met betrekking tot het medicijngebruik, ter voorbereiding op de behandeling. 

  • Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork
© 2024 Omnimed. Alle rechten voorbehouden