• Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork

Tandtechniek

Op de implantaten kunnen kronen of bruggen of gebitsprotheses (klikgebit) gemaakt worden.
Bij Omnimed kan dit allemaal worden uitgevoerd. Onze tandartsen maken samen met de
tandtechnicus de kronen en bruggen.
Deze specialisten zijn ook al betrokken bij het opstellen van het behandelplan wat zorgt voor een zo goed mogelijk eindresultaat. Optimale kleur en vorm van de kronen en bruggen is mogelijk omdat de tandtechnicus zelf de kleur kan inmeten en aanwezig is bij het plaatsen van het techniekstuk.

Ons laboratorium kan ook een tijdelijke voorziening maken wanneer er een tand of kies verwijderd wordt op een zichtbare plaats. Deze tijdelijke voorziening kan dan meteen na het verwijderen van de tand geplaatst worden zodat u niet met een onderbroken tandboog hoeft te lopen.
Onze klinisch prothese technicus is gespecialiseerd in het maken van kunstgebitten (protheses).
Dit kunnen ‘gewone’ protheses zijn of protheses op implantaten (klikgebit). Daarbij kan hij protheses maken voor mensen die tandeloos worden. Wanneer de tanden en kiezen verwijderd zijn kan deze prothese meteen geplaatst worden.

TTL-Miedema008-1024x683

Veelgestelde vragen

Hoe wordt ik patiënt bij Omnimed?

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor implantaten kunt u dit met uw tandarts bespreken. De tandarts kan u dan verwijzen naar Omnimed. U bespreekt dan ook met uw tandarts welk deel van de behandeling bij Omnimed wordt uitgevoerd en welk deel uw tandarts zelf doet.

Alleen wanneer u toe bent aan een nieuw kunstgebit kunt u zonder verwijzing bij Omnimed terecht.


 

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, Omnimed is geen tandartspraktijk. Omnimed is een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. U kunt bij Omnimed terecht voor het plaatsen van een implantaat of een chirurgische behandeling.

U blijft voor de reguliere tandheelkunde onder controle en behandeling van uw eigen tandarts. Alleen wanneer bij u een kunstgebit, met of zonder implantaten, door Omnimed is vervaardigd kunt u wel bij ons onder controle blijven.

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Het team van Omnimed is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 20 minuten. Bij een behandeling onder narcose bent u ruim twee uren bij Omnimed. 

Een behandeling onder narcose is mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een uitgebreid consult kunnen wij u hierover meer vertellen. U kunt een afspraak maken voor ene consult wanneer u een verwijzing heeft van uw tandarts. 

© 2021 Omnimed. Alle rechten voorbehouden