Tandtechniek

Op de implantaten kunnen kronen of bruggen of gebitsprotheses (klikgebit) gemaakt worden.
Bij Omnimed kan dit allemaal worden uitgevoerd. Onze tandartsen maken samen met de
tandtechnicus de kronen en bruggen.
Deze specialisten zijn ook al betrokken bij het opstellen van het behandelplan wat zorgt voor een zo goed mogelijk eindresultaat. Optimale kleur en vorm van de kronen en bruggen is mogelijk omdat de tandtechnicus zelf de kleur kan inmeten en aanwezig is bij het plaatsen van het techniekstuk.

Ons laboratorium kan ook een tijdelijke voorziening maken wanneer er een tand of kies verwijderd wordt op een zichtbare plaats. Deze tijdelijke voorziening kan dan meteen na het verwijderen van de tand geplaatst worden zodat u niet met een onderbroken tandboog hoeft te lopen.
Onze klinisch prothese technicus is gespecialiseerd in het maken van kunstgebitten (protheses).
Dit kunnen ‘gewone’ protheses zijn of protheses op implantaten (klikgebit). Daarbij kan hij protheses maken voor mensen die tandeloos worden. Wanneer de tanden en kiezen verwijderd zijn kan deze prothese meteen geplaatst worden.

TTL-Miedema008-1024x683

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak bij Omnimed?

Omnimed is een verwijspraktijk. Wanneer u een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts heeft gekregen, kunt u telefonisch een afspraak maken.  

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, dit kan niet. Omnimed is geen tandartspraktijk maar een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. Alleen wanneer u bij Omnimed een prothese heeft gekregen, met of zonder implantaten, kunt u bij ons onder controle blijven. 

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Ja, bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Ons team is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling onder plaatselijke verdoving als zeer positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten.

Een behandeling onder narcose is alleen mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een consult vertellen wij u hier meer over. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een intake narcose wanneer u een verwijsbrief heeft van uw tandarts of huisarts. 

Ik gebruik bloedverdunners of andere medicatie. Kan de behandeling dan doorgaan?

Ja, meestal is dit geen probleem. Wanneer u voor een eerste consult komt, stellen wij u altijd een aantal vragen over uw gezondheid en medicijngebruik. Wanneer u veel medicatie gebruikt, vragen wij u een medicatielijst mee te nemen. De arts bespreekt met u de aandachtspunten met betrekking tot het medicijngebruik, ter voorbereiding op de behandeling. 

  • Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork
© 2024 Omnimed. Alle rechten voorbehouden