Nazorg

IMG_3795

Goede reiniging van implantaten is van groot belang voor de levensduur. Instructie toegesneden op de individuele situatie kan ook bij Omnimed. Goede nazorg begint al bij de indicatiestelling voor implantaten. Wanneer u voor een consult bij ons komt om te beoordelen of implantaten bij u mogelijk zijn, wordt ruime aandacht besteed aan de algehele staat van uw gebit.

Implantaten worden alleen geplaatst bij een gebit dat goed wordt schoon gehouden en waarbij geen actieve ontstekingen aanwezig zijn. Zonodig kan, door onze mondhygiŽniste, voorafgaand aan het plaatsen van implantaten de mondhygiŽne worden geoptimaliseerd.
Na het plaatsen van de implantaten geeft de mondhygiŽniste instructie hoe de implantaten het best gereinigd kunnen worden en kan er bij Omnimed jaarlijks controle van de implantaten worden afgesproken.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak bij Omnimed?

Omnimed is een verwijspraktijk. Wanneer u een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts heeft gekregen, kunt u telefonisch een afspraak maken.  

Kan ik bij Omnimed terecht voor een reguliere tandartscontrole?

Nee, dit kan niet. Omnimed is geen tandartspraktijk maar een gespecialiseerde verwijspraktijk voor kaakchirurgie en implantologie. Alleen wanneer u bij Omnimed een prothese heeft gekregen, met of zonder implantaten, kunt u bij ons onder controle blijven. 

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Ja, bij Omnimed is een behandeling onder narcose mogelijk. Maar meestal is dit niet nodig. Ons team is gespecialiseerd in een goed en vlot verloop van de behandeling. Hierdoor ervaren de meeste patiënten de behandeling onder plaatselijke verdoving als zeer positief. De meeste behandelingen duren ongeveer 30 tot 45 minuten.

Een behandeling onder narcose is alleen mogelijk onder een aantal voorwaarden. Tijdens een consult vertellen wij u hier meer over. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een intake narcose wanneer u een verwijsbrief heeft van uw tandarts of huisarts. 

Ik gebruik bloedverdunners of andere medicatie. Kan de behandeling dan doorgaan?

Ja, meestal is dit geen probleem. Wanneer u voor een eerste consult komt, stellen wij u altijd een aantal vragen over uw gezondheid en medicijngebruik. Wanneer u veel medicatie gebruikt, vragen wij u een medicatielijst mee te nemen. De arts bespreekt met u de aandachtspunten met betrekking tot het medicijngebruik, ter voorbereiding op de behandeling. 

  • Levenslange garantie
  • Gerenommeerde kaakchirurgen
  • Teamwork
© 2024 Omnimed. Alle rechten voorbehouden