• Levenslange garantie
  • Gerenomeerde kaakchirurgen
  • Teamwork

Veelgestelde vragen

Worden implantaten vergoed door mijn verzekering?

Dat is afhankelijk van uw gebitssituatie en uw aanvullende tandartsverzekering.
Wanneer u 1 of een paar tanden of kiezen mist die u graag vervangen wilt hebben met kronen of bruggen op implantaten dan komt u in aanmerking voor vergoeding vanuit uw aanvullende tandartsverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw soort verzekering. In uw polisvoorwaarden staat waarop u recht heeft. Een standaard antwoord van zorgverzekeraars, wanneer u die belt, is dat na een aanvraag door uw specialist u vaak wel voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking komt. Dit is niet waar. U komt alleen voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering in aanmerking. Een aanvraag hiervoor is niet nodig.

Wanneer u tandeloos bent en uw kunstgebit zit los dan kan het zijn dat u recht heeft op vergoeding vanuit de basisverzekering. Uw kaak moet hiervoor aan een paar voorwaarden voldoen. De specialisten van Omnimed kunnen dit beoordelen en een aanvraag bij uw verzekering indienen.
U heeft wel altijd een eigen bijdrage van Ä250,- voor het maken van het nieuwe gebit.

Hoe lang gaan implantaten mee?

Implantaten gaan bijna altijd levenslang mee. Soms gaat een implantaat verloren. Het kan zijn dat het implantaat, nadat het in de kaak is aangebracht, niet goed vastgroeit. Ook bestaat er een kleine kans dat het implantaat later alsnog verloren gaat. Net als eigen tanden en kiezen is het van belang dat u implantaten goed reinigt en dat deze regelmatig worden gecontroleerd. Bij Omnimed kunt u instructie krijgen wat voor u de beste manier is om de implantaten te reinigen en kunnen de implantaten gecontroleerd worden.

Kan ik zelf via deze site een afspraak maken?

Nee, dat kan niet. Graag willen wij samen met u een afspraak inplannen. Op deze manier kan er een afspraak gemaakt worden bij die specialisten die u het best kunnen helpen bij uw specifieke vraag. Wanneer u ons belt zal er een afspraak gemaakt worden die u het beste past.
Als het u niet goed uitkomt om ons tijdens kantooruren te bezoeken dan kunt u ook op woensdagavond bij ons terecht.

persoon_57

Contact

Bel: 0566 - 820020

Of neem contact met ons op via het contactformulier

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik patiŽnt bij Omnimed worden?

Wanneer u denkt in aanmerking te komen voor implantaten kunt u dit met uw tandarts bespreken. Hij of zij kan u dan verwijzen naar Omnimed. U bespreekt dan ook met uw tandarts welk deel van de behandeling bij Omnimed wordt uitgevoerd en welk deel uw tandarts zelf doet.
Alleen wanneer u toe bent aan een nieuw kunstgebit kunt u zonder verwijzing bij Omnimed terecht.

Kan ik bij Omnimed terecht voor halfjaarlijkse controles?

Nee, Omnimed is geen reguliere tandartspraktijk. Het is een gespecialiseerde praktijk voor implantologie. Wanneer u in aanmerking komt voor implantaten kan deze behandeling bij Omnimed worden uitgevoerd. U blijft voor de reguliere tandheelkunde onder controle en behandeling van uw eigen tandarts. Alleen wanneer bij u een kunstgebit, met of zonder implantaten, door Omnimed is vervaardigd kunt u wel bij ons onder controle blijven.

Is behandeling onder narcose mogelijk?

Behandeling onder narcose is mogelijk maar meestal niet nodig. Veel mensen zien erg op tegen een behandeling onder plaatselijke verdoving. Ze vinden het eng. Bij Omnimed is het team gespecialiseerd om u zo op uw gemak te stellen dat u de behandeling onder plaatselijke verdoving goed mogelijk is. De meeste behandelingen duren ook niet langer dan 20 minuten. Wanneer er een uitgebreide behandeling nodig is, bijvoorbeeld een uitgebreide botopbouw of wanneer u te angstig bent om een behandeling onder plaatselijke verdoving te ondergaan, is een behandeling onder narcose in het ziekenhuis van Sneek of Leeuwarden mogelijk.

Alle veelgestelde vragen

Openingstijden

Maandag 8.30 - 17:00 (alleen secretariaat)
Dinsdag 8.30 - 17.00
Woensdag 8.30 - 20.00 (tot 17.00 secretariaat)
Donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 17.00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Anderen over Omnimed

Sinds mijn kunstgebit vast zit met implantaten kan ik weer goed eten en lachen. Ik had het veel eerder moeten doen.
M. Hoekstra, Drachten 

Waardering voor het team van Omnimed

Heijdenrijk is een vakbekwame kaakchirurg. Na 16 jaren worstelen en veel werk, was het op een gegeven moment einde oefening voor mijn tanden. Doordat mijn eigen tandarts op vakantie ging en ik niet langer wilde wachten met het verwijderen van mijn tanden en kiezen heb ik een verwijsbrief gekregen voor Omnimed. Daar mocht ik mijn verhaal vertellen, Heijdenrijk heeft geluisterd en mij op mijn gemak gesteld. Er kwamen veel emoties los van de voorgaande 16 jaren, waarin ik een tandarts had die bij mij een ravage had aangericht en nu ook geen praktijk meer heeft. Om een lang verhaal kort te houden een geweldig mens die vakbekwaam is en de aandacht geeft. Hij heeft er voor gezorgd, met het team om hem heen, dat ik nu kliklaminaat heb(geintje). Ik ben ontzettend blij dat ik daar heen ben gezonden. Waarvoor dank aan mijn eigen tandarts.

Nu dan een grote waardering voor Wybren Werkhoven, hij is de klinisch protheticus. (Dit is een tandtechnieker gespecialiseerd in het aanmeten van gebitsprotheses. Zowel het maken van "gewone" protheses als van klikprotheses op implantaten). Dit is wat zijn functie omschrijft, ik weet nu wat het inhoudt. Ik kan hem de hemel wel in prijzen, wat een vakman. Hij heeft mij heel gelukkig gemaakt met mijn nieuwe klikprothese, het zit als gegoten. Ik kan weer broodjes eten, stukjes kaas, een beste schijf appel en zoveel meer.

Tevens heb ik nog te maken gehad met tandarts Kees Stellingsma, hij heeft mij ook goed bijgestaan in het aanmeten van de boven en onder prothese. hij neemt er de tijd voor!

Saskia Oost: De duizendpoot manager van het hele team.
Super team bij Omnimed.
Mijn cijfer voor het hele team: Een dikke 10!

Mw. I. Plantenga

© 2019 Omnimed. Alle rechten voorbehouden